Визначення найважливіших закономірностей стабільного розвитку підприємств готельно-ресторанного господарства
Назва | Визначення найважливіших закономірностей стабільного розвитку підприємств готельно-ресторанного господарства |
Назва англійською | Determination of the most important patterns of stable development of hotel and restaurant business |
Автори | Нагорняк Г., Малюта Л., Мельник Л. |
Принадлежність | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, Тернопіль, Україна |
Бібліографічний опис | Нагорняк Г., Малюта Л., Мельник Л. Визначення найважливіших закономірностей стабільного розвитку підприємств готельно-ресторанного господарства. Галицький економічний вісник. 2020. Том 64. № 3. С. 174-184. |
Bibliographic description (trans): | Nahorniak, H., Malyuta, L. and Melnyk L. (2020). Determination of the most important patterns of stable development of hotel and restaurant business. Galician economic journal, vol. 64, no 3, pp. 174-184. |
Bibliographic description: | Nahorniak, H., Malyuta, L. and Melnyk L. (2020). Determination of the most important patterns of stable development of hotel and restaurant business. Galician economic journal, vol. 64, no 3, pp. 174-184. |
UDC: | 005.336.4
|
DOI | https://doi.org/10.33108/galicianvisnyk_tntu2020.03.174 |
Ключові слова |
підприємство, стабільний розвиток, готельно-ресторанне господарство, готельно-ресторанний бізнес, конкурентоспроможність, послуга, персонал, якість.
|
Короткий опис |
Визначено найважливіші закономірності стабільного розвитку підприємств готельно-ресторанного господарства, що зумовлено необхідністю підвищення рівня конкурентоспроможності українських підприємств і вітчизняного готельно-ресторанного сектора на основі принципів і методів управління якістю надаваних послуг та виготовленої продукції. Вирішено проблеми визначення найважливіших закономірностей стабільного розвитку підприємств готельно-ресторанного господарства за рахунок підвищення ефективності його використання та створення умов для подальшого розвитку. Проаналізовано особливості розвитку сучасного готельно-ресторанного господарства. Визначено основні індикатори стабільного розвитку різноманітних підприємств готельно-ресторанного господарства. Послідовно вирішено завдання дослідження: виявлено специфіку діяльності підприємств готельно-ресторанного бізнесу з метою подальшого управління ними; здійснено оцінювання основних індикаторів розвитку на різноманітних підприємствах готельно-ресторанного господарства. Запропоновано вирішення проблем забезпечення належного рівня конкурентоспроможності ринку готельно-ресторанних послуг, що ґрунтується на основі покращення якості діяльності готельних та ресторанних підприємств із використанням ефективних методів управління якістю. Обґрунтовано, що удосконалення механізму управління персоналом у вітчизняних готелях має бути спрямоване на усунення бюрократичних бар’єрів управління, активізацію творчого, організаторського, професійного, інтелектуального та людського потенціалу персоналу, збільшення його відповідальності за кінцевий результат. Досліджено розвиток управління якістю підприємств готельно-ресторанного господарства на основі застосування ефективних методів управління якістю. Виявлено вагомі тактичні фактори, що впливають на конкурентоспроможність підприємств готельно-ресторанного бізнесу: фактори загальної діяльності підприємства, фактори послуг готельно-ресторанного підприємства, фактори рівня обслуговування клієнтів, фактори маркетингової діяльності. Сформовано рекомендації щодо визначення найважливіших закономірностей стабільного розвитку підприємств готельно-ресторанної сфери на основі ефективності управління якістю. |
ISSN: | 2409-8892 |
Перелік літератури |
|
References: |
|
Завантажити | ![]() |